⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

5 STYLOVÝCH SEDAČEK PRO VÁŠ OBÝVACÍ POKOJ

Ať už pohodlně sedíte u filmu se sklenkou vína nebo se uhnízdíte při čtení knihy, vaše sedačka je součástí vaší komfortní zóny. A je to právě tento specifický kus nábytku, díky kterému se můžete skutečně cítit jako doma. Když k vám přijde návštěva, měla by sedačka působit reprezentativně. Zároveň by to ale mělo být místo, kde si rádi odpoledne schrupnete s vašim domácím mazlíčkem. Která sedačka by mohla pro vás být ta ideální? Podívejte se s námi na pět stylů, kterými se můžete inspirovat.

 

1. Moderna z poloviny minulého století

Pokud jste fanoušky retra a zařizujete si obývák v tomto stylu, je takový typ sedačky stvořený přesně pro vás. Typickými designovými prvky jsou dřevěné nohy, často mírně zkosené, nízký profil, kulaté tvary a čalounění, které je k rámům připevněno knoflíky. S touto kombinací se vám hravě podaří dosáhnout stylu vašich dědečků a babiček.

 

 

 

2. Průmyslový/továrnický styl

V tomto stylu je dominantním prvkem kůže. Kovové rámy a velmi elegantní designy jsou přesně to co potřebujete k dotvoření atmosféry vašeho domova. Výhodou industriálního stylu je jeho všestrannost a nadčasovost – pokud tedy máte pocit, že je čas na změnu, stačí si pohrát s okolními dekoracemi, přičemž se sedačkou vůbec nemusíte hýbat. Dosáhnete tak zajímavého mixu stylů.

 

 

 

3. Bohémský styl

Designy bohémských sedaček se vyrábějí v mnoha různých tvarech a velikostech. Dřevěné rámy, čalounění připevněné knoflíky, tvarovaná záda – vybrat tu správnou do své boho oázy tak může být velice zábavné. K vytvoření skutečného požitku můžete zvolit například semišový povrch v jemných odstínech zelené, ke které se budou skvěle hodit například polštáře s aztéckým vzorem. Pokud však nejste milovníky barev, sáhněte třeba po čistě bílých polštářích, které doplníte přehozem s divokým vzorem pro vytvoření jedinečného kontrastu.

 

 

4. Moderní městský styl

Pokud chcete vnést do svého obýváku trochu městského stylu, otázkou není, z čeho vybírat, ale právě naopak, kterou si z toho nepřeberného množství vlastně vybrat. Od všelijakých odstínů modré, přes minimalistické detaily s knoflíčky a různé povrchy, až po polštáře nadměrné velikosti bude vaše sedačka, místem, kde se můžete spokojeně natáhnout a užívat si například poslech hudby.

 

 

5. Současný okázalý styl

Současný okázalý styl je pro ty, kteří se chtějí blýsknout před ostatními. Pokud to vypadá, jako by to patřilo do módního magazínu, znamená to, že jste si vybrali správně. Knoflíčky, kam se jen podíváte, jedinečné tvary, stříbrné a zlaté detaily – pokud sedačka působí dojmem, že je navržená pro královnu, tak ve vašem obýváku rozhodně nesmí chybět! Nebojte se trochu odvázat.

 

Pevně doufáme, že jsme vám pomohli zvolit ten správný styl nebo vás alespoň nasměrovali k výběru sedačky, kterou uděláte dojem na rodinu a přátele a učiní váš domov jedinečným.

zobrazit další články